Jagody Goji – sekret młodego wyglądu
20 marca, 2017
JAGODY GOJI – sekret młodego wyglądu i długowieczności
Kraj pochodzenia:
Tybet.
Nazwa rośliny:
Kolcowój pospolity o krzewach szybko dojrzewających, odpornych na susze oraz niskie temperatury.
Skład:
18 aminokwasów, witamina A, witamina B-1, witamina B-2, witamina C, witamina E, mangan, cynk, żelazo, nikiel, chrom, magnez, wapń, sód, potas, kobalt, selen, kadm, fosfor, german.
Dawkowanie:
Dorośli – 70 – 80 jagód dziennie,
Dzieci – 35 – 40 jagód dziennie.
Sposób jedzenia:
Jagody Goji możemy jeść same bądź dodając je jako smaczny i zdrowy dodatek do deserów, musli, jogurtów, koktajli.
Właściwości:
• wspomaganie systemu odpornościowego,
• źródło witamin,
• wzmacniają jakość dobrego widzenia, chronią oczy, a w przypadku występowania wad wzroku, pomagają leczeniu,
• źródło składników odżywczych dla wątroby i nerek,
• odmładzają komórki ciała człowieka,
• pomagają w utrzymaniu stałej wagi ciała,
• regulują ciśnienie tętnicze krwi i obniżają poziom cukru we krwi.
• wpływają na cyrkulację komórek mózgowych oraz naczyń kapilarnych,
• regulują zawartość tłuszczu w organizmie,
• działają na skórę, czyniąc ją gładką, przywracając ładny wygląd, elastyczność i odpowiedni poziom nawilżenia,
• wspomagają budowę masy mięśniowej,
• przywracają młode spojrzenie i jasny wygląd okolic oczu,
• neutralizują szkodliwe działanie wolnych rodników, działają odmładzająco na cały organizm.
Przeczytało: 1 206